Det er sjældent, man får lejlighed til at sætte hverdagen lidt på hold

Q & A: Hvordan er det at begynde på en Henley MBA? Hvilke tanker gør man sig forinden, man tager på starter workshop i UK? Hvordan forbereder man sig bedst muligt? Og hvad mon udbyttet af turen er?

Hør fem MBA’ere svare på seks skarpe spørgsmål om netop de forhold. Her er det Lene Ellehede  Jacobsen, 39 år og Head of Global Finance Process Owners, der fortæller om sit første møde med Henley.

Hvilke overvejelser gjorde du dig forud for turen? Hvilke forventninger havde du?

Jeg arbejder for en virksomhed, der er i rivende udvikling. Mine ansvarsområder er blevet stadig større, og det blev efterhånden klart, at jeg havde behov for mere viden og teoretisk tyngde for at kunne udfylde dem.

Jeg begyndte derfor på HD, men den var ikke tilstrækkelig. Den gav mig ikke det, jeg søgte. Derfor tilmeldte  jeg mig CBL’en på Henley. Med den får jeg mulighed for at få bekræftet, om den fulde MBA er noget for mig. Om den kan give mig det, jeg efterspørger.

Hvordan var det at skulle socialisere med fremmede mennesker?

Jeg fungerer generelt godt med mennesker. Kontakten med andre giver mig energi, og det er vigtigt for mig, at jeg har mennesker omkring mig. Det betyder meget med fornyet inspiration, og jeg holder af at være sammen med forskellige mennesker, der ser forskelligt på verden. Sådanne mennesker har jeg mødt her, og det har været rigtigt godt.

Jeg blev sat i en studiegruppe, hvor det vist ikke er for meget at sige, at vi alle har noget alfa han over os. Men vi respekterer hinanden og kan supplere hverandre på en masse områder. Vores mål og mission er de samme, og kan vi tøjle vores egoer, er der virkelig potentiale for et godt og frugtbart samarbejde

Hvordan var det så at være på Starter workshop?

Det har været en god oplevelse. Gruppearbejdet og de personlige refleksionsøvelser satte virkelig tanker i gang. Det er sjældent, man får lejlighed til at sætte hverdagen lidt på hold og blive bragt i omgivelser, der som på Greenlands opfordrer til refleksion og eftertanke.

Til at se indad og til at finde ud af, hvad man egentlig kan og vil. Det er f.eks. gået op for mig, at jeg reagerer meget instinktivt på, hvad der sker omkring mig. Jeg skal blive bedre til at fastholde fokus i mødesituationer, til samtaler og lignende.

 

Jeg skal blive bedre til at gøre det klart, hvad mit udbytte skal være, og hvilke af mine budskaber jeg især vil have, at folk hæfter sig ved. På den måde har det været en meget intim og personlig oplevelse at være på workshop. Der er fokus på ’det hele menneske’, når man tager en CBL eller en MBA fra Henley, og det gav workshoppen et godt første indblik i.

Hvad har ellers været godt?

Jeg synes, ligesom de fleste andre, at balancen i undervisningen mellem hardcore teori og praktiske øvelser var fint sat. Det fungerede godt med klassisk tavleundervisning kombineret med gruppearbejde, diskussioner i plenum, cases og øvelser, hvor vi skulle ’op at stå’.

Det er lige den måde, jeg lærer bedst på, og jeg må sige, at jeg nu er meget mere afklaret end før turen. Henley er det rigtige for mig,  og jeg er næsten 100 pct. sikker på,

at jeg gerne vil tage den fulde MBA. Og det er til trods for, at jeg faktisk til at begynde med blev en anelse skræmt over det store arbejde, der venter forude. Jeg kommer til at skulle prioritere benhårdt, og jeg kommer til at trække veksler på familien.

Jeg skal virkelig være god til at planlægge, strukturere og holde fokus – det er klart, for med mand, børn og et udfordrende arbejde oveni, bliver der meget at se til. Men jeg føler mig klar, og jeg har opbakning fra både hjemmefronten og arbejdspladsen.

Bring it on.

×