Наши партнеры
skip to Main Content
Danske Ledere Hædres – Kulminationen På En Henley-MBA
Danske ledere hædres – kulminationen på en Henley-MBA

”Dear all, I offer you my warmest congratulations as you graduate today. You will doubtless feel a great sense of achievement and so you should”.

Med disse ord indledte John Board, Dekan for Henley Business School, sin hyldesttale til de ca. 500 ledere fra forskellige dele af verdenen, der efter års intense studier for nyligt fik overrakt det officielle bevis for, at de nu har gennemført en af verdens mest renommerede og højest respekterede lederuddannelser – den tredobbelt internationalt akkrediterede Henley MBA.

Det skete under den årligt tilbagevendende og stort anlagte Degree Cermony, der som vanligt fandt sted godt 30 minutters kørsel fra London på det billedeskønne, traditionsrige og atmosfærefyldte engelske campus Greenlands, hvorfra Henley Business School i nu mere end 65 år har uddannet og rustet ledere til at kunne navigere i en globaliseret og stadig mere kompleks verden.

Med høj sol, sensommerlune temperaturer og i sjældent naturskønne omgivelser ikke langt fra den historisk velbevarede og udpræget britiske landsby Henley-on-Thames, satte Greenlands en helt unik scene for en begivenhed, der ikke foreløbig, hvis nogensinde, vil gå i glemmebogen for de mange, der var mødt frem

For ceremonien, og dagen i sin helhed, var en ganske særlig én af slagsen. Spækket som den var, med britisk dekadence, eksklusivitet, arv, tradition, højtidelighed, glæde og stolthed markerede den et absolut højdepunkt – ikke alene for de tre hårde studieår, lederne har været igennem – men for deres liv som sådan.

Således også for Tom Due Andersen, Salgsdirektør for eBay, der havde taget det meste af sin familie med, så også de kunne få en fornemmelse af, hvad Henley er for en størrelse.

”For mig har Henley MBA’en været en livforandrende rejse, som jeg føler mig privilegeret over at have været med på. Den har gjort mig til en bedre leder, givet mig værktøjer til at agere i en globaliseret verden og – ikke mindst – givet mig en personlig indsigt og forståelse af mig selv og mine omgivelser, som jeg ikke havde før. Mere kan man vist ikke forlange, og at være her i dag med mine studiemakkere, hustru, børn og forældre er helt fantastisk,”

– lød det fra Tom Due Andersen, der var én af godt 50 danske graduanter, som sammen med ledere fra resten af verdenen, familie, venner og bekendte, professorer, staff faculty, tjenere mv. udgjorde en tusindtallig farverig, feststemt og pragtfuld skare af lykkelige, lettede og lattermilde mennesker.

Video: MBA Degree Ceremony & Graduation Day, Henley Business School, 2016

Life long learning journey

De kunne fra et tæt pakket og til lejligheden opslået festtelt – og efter en indledende udendørs reception med petis fours, champagne og kølige drinks serveret af et væld af tjenere på dugebelagte højborde – bl.a. høre dekan John Board fortælle, hvordan en Henley MBA er andet og mere end tre års studier.

Den er nemlig også en life long learning journey, der bl.a. lever videre i kraft af high impact courses & weeks, Masterclasses og ikke mindst et unikt verdensomspændende alumni-netværk.

As a graduate of Henley, you are now one of a special group of people who are spread across the globe and who are doing great things, be it for themselves, their organisation or for the society. Whichever direction you choose and however far you go from know on, you will always be one of us

“Today you officially join the wider family of Henley Alumni,” sagde han akkompagneret af lignende toner fra Sir John Madejski, kansler på Reading University, hvorunder Henley Business School hører.

”Henley Business School has a very strong international reputation. Our alumni have been shaping and enriching the world in an varity of ways and many of them hold possitions of great influence and distiction. Yet, they remain very attached to Henley and provide invaluable support to the next generation of studends. As you graduate today, I hope that you will keep in touch and – in time – share what you have learned with those that follow,”

– sagde kansleren fra talerstolen, idet han trykkede hånd med hver enkel MBA-graduant, der én efter én blev kaldt på scenen, for under publikums taktfaste og øredøvende applaus at få overrakt det officielle afgangsdiplom. Det hele akkompagneret af rullende videokameraer, live streaming video og heftig klikken løs på fotografiapparaters udløserknapper.

International, men med stærk lokal forankring

”Congratulations”, ”Glückwünsche”, ”Onneksi olkoon”,”hongera”, ”prosit” (tillykke på hhv. engelsk, tysk, swahili, finsk, maltesisk og irsk, red.).

Det internationale fornægtede sig ikke, da graduanterne og deres familier efter yderligere et par taler, fanfarer og diverse prisoverrækkelser, atter trak ud i sollyset.

Her stod  journalister, lokalpresse og fotografer ventende i håb om eksklusive interviews med de respektive deltagerlandes CEO’s og programdirektører, UK professorer, samt selvfølgelig de nyslåede MBA’ere.

Og netop den internationale orientering og åbne tilgang til den bredere verden, er særligt for Henley Business School, der som én af få i verden er tripple akkrediteret af de tre anerkendte myndigheder – europæiske EQUIS, britiske AACSB og amerikanske AMDA.

Et ikke ubetydeligt faktum, for i en stadig mere connected, global og kompleks verden, hvor grænser er flydende, arbejdskraften mobil, og hvor digitale forretningsmodeller udfordrer gammelkendte lokalt forankrede måder at gøre tingene på, er et internationalt udsyn formodentligt vigtigere end nogensinde før.

Det fortalte en anden af de danske graduanter, Kristoffer Basse, der som stifter af teleselskabet Cirque og Senior Vice President i TDC Group, har mange touch points med internationale forbindelser. For ham var Henley MBA’ens globale tilsnit derfor afgørende for hans valg af udbyder.

”Henley er bredt anerkendt i hele verden. De fleste ved, hvem Henley er, når man taler med internationale forretningsforbindelser, og uddannelsen som sådan er gennemsyret af en internationalt approach og et globalt mindset. Det kommer utvivlsomt til gavn, når man som moderne erhvervsleder agerer på globale markeder med forskellige kulturer og måder at drive virksomhed på,” sagde han og fortsatte:

”I tillæg til det, og hvad der gør Henley MBA’en i Danmark så særlig, er dens stærke lokale forankring. For nok er det internationale et must, og noget jeg lægger megen vægt på, men lige så vigtigt, hvis ikke vigtigere er det, at undervisningen foregår centralt i København”.

“Den er let at komme til, og du kan altid ringe eller kigge forbi, hvis du har konkrete spørgsmål til opgaver, formalia og lignende – eller hvis du bare gerne vil tale med nogen, der kender dig og forstår din situation.

For Henley DK er du ikke bare et nummer i rækken, men et unikt individ, der tages særligt hensyn til. Den form for service ser du ikke andre steder, og det er bestemt en faktor, man bør have for øje, når man vælger uddannelse

– sagde han og skyndte sig videre for ikke at komme for sent til det officielle gruppefoto, der efterfølgende får prominente pladser i trykte erhvervsmedier, og som formentlig kommer til at pryde mangt et hjørnekontor, business lounge og familiealbum i årene, der følger.

Klædt på til en usikker fremtid

Og det til trods for, at markedet for udbudte lederuddannelser er stort og i stadig vækst. Antallet af kurser, efteruddannelser og lederseminarer er støt stigende – med god grund, for med globaliseringen og den teknologiske udvikling, har behovet for løbende kompetenceudvikling og kontinuerlig tilegnelse af ny viden nok aldrig været større.

Men med så stort et udbud, kan det være så meget desto vanskeligere at finde en uddannelse, der matcher ens behov, og som favner både substans, dybde, personlig udvikling, cutting edge viden og konkrete samt direkte applicerbare værktøjer, der kan finde anvendelse fra dag ét af. Værktøjer, der adresserer en virkelighed præget af usikkerhed, disruption og volatile markeder.

Dem – værktøjerne – får man på Henley Business School, der som få har forstået at finde den rette balance mellem de tungere, traditionelle management discipliner og nyere perspektiver på fx personlig ledelse, IT samt disruptive forretningsmodeller.

Det fortalte David Bell, vice kansler på Henley Business School, da han til degree cermonien blev interviewet herom.

”We live in uncertain times with many pressures impacting on the global economy. Private business and governments alike are having to rethink how they are structured and organised. Consumers and citizens are ever more demanding and meeing their expectations requires people of the highest calibre”.

In that context, I have no doubt that the knowledge, skills and values graduates from Henley have developed in their time at the Henley Business School will stand them in good stead, well able to meet the challenges of current and future employment

– sagde han, inden der blev åbnet op for en delikat buffet med alskens lækkerier og årgangsvine.

Det kunne indtages på stedets restaurant, der med sine enorme glaspartier gav de spisende en fantastisk udsigt til sirligt tætklippede græsplæner, veltrimmede buske og frugttræer, farverige blomsterbede og Themsens krystalklare vand.

River cruise på Themsen

Hverken udsigten eller lækkerierne fra buffeten kom dog de danske graduanter til gode, for i stedet var arrangeret en tre timer lang river cruise, der med sensommervejret og blikstille vand, viste sig at være et endnu bedre alternativ.

For ikke meget kan hamle op med en blidt vuggende færgebåd, der i høj sol og langs Themsens snørklede forgreninger gav en helt anderledes oplevelse af Greenlands, Reading by og områdets naturskønne landskab.

Her var irgrønne græsarealer med får og lam, fasaner, højtsvævende ørne og i Themsen blidt vuggende svaner, der dog med jævne mellemrum blev forstyrret af konkurrenceroere, Henley er verdenskendt for.

Om bord var MBA’erne og deres familier, CEO’en og programledere fra Henley DK, kokke, tjenere, kaptajnen og hans styrmænd. Med drinks på det åbne dæk, tale ved direktør Chris Shern og programlederne Sven Demant og Adam Altenburg samt en let frokost i færgebådens underdæk, var betingelserne for festlig fejring, familiær hygge, jokes og skrøner fra ’gamle dage’, refleksion, indsigt, eftertanke og fordybelse til stede.

Brikkerne er faldet på plads

Det gjaldt også for Lone Tikkanen, General Manager i den multinationale virksomhed Parker Hannifin. For hende har Henley MBA’en været ligesom at løbe en maraton. En sej prøvelse, der, når man kommer i mål, udløser en enorm glæde og tilfredsstillelse.

Brikkerne er faldet på plads. Min horisont og min værktøjskasse er blevet udvidet, og med studiets tætte kobling mellem teori praksis får jeg hver dag mulighed for at sætte dagligdagen i spil

– sagde hun og fortsatte:

”Jeg har fået et helt nyt netværk af mennesker fra andre industrier i Danmark og internationale virksomheder. Et værdifuldt forum for udvekling af erfaringer, problemstillinger og ideer med andre, der ikke nødvendigvis er sovset ind i min egen virksomhed. Det, tror jeg er sundt for både mig selv og Hannifin Parker,” sagde hun og tilføjede:

”Og sidst, men måske allervigtigst:

Jeg har fundet ud af, hvor vigtigt det er, engang imellem at stoppe op og reflektere over de ting, man gør. Henley MBA’en har givet mig større selvindsigt og forståelse for, hvem jeg er, og hvor mine styrker og svagheder ligger

“Det er indsigter, jeg ikke tror, man får i samme grad på andre uddannelser, og jeg kan også af den grund kun give Henley mine varmeste anbefalinger,” sagde hun, idet båden, badet i aftensolens stråler, lagde til ved selvsamme kaj, vi for tre timer siden sejlede ud fra.

En lang, men uforglemmelig dag var omme, og det var tid til at sige farvel og tak. Hænder blev rusket, kram blev givet, og aftaler om snarlige gensyn indgået.

For som kansler John Madejski og siden programleder Sven Demant (sidstnævnte under sin tale på færgebåden), pointerede, er en uddannelse fra Henley mere end blot de tre år, studierne varer. Den er en lifelong learning journey, der udvikler dig både som leder i det daglige og som menneske i al almindelighed.

Med kanslerens ord:

”The Henley experience can open the door to great oppotunities and put you on a path to a fulfilling life. However, it is important to remember that the essense of such a life is not to be found solely in achieving status or earning money. Rather it is about having integrity in all you do, being true to yourself, your own beliefs and principles and respecting those of others around you”.

“Henley places such values at the core of its education, and I encourage you to retain and develop these as you embark upon the challenges that await you in the next stage of your life and your carrer. Good luck for your future endeavours and please do stay in touch”.

By: jeppe.scharling

Del denne artikel på:

TwitterFacebookLinkedInEmail

Relateret artikler

Magt hæmmer lederes præstationer

  • 30. juli 2016
En række nye studier på University of California Berkeley, har vist at oplevelsen og besiddelsen af magt gør to meget modsatrettede ting: Individuelt fremmer det magtfulde persons præstationer, informationsbearbejdning, kreativitet og koncentrationsevner. Socialt hæmmer det den magtfulde persons kreativitet, beslutningstagning og evne til at opnå en aftale i komplekse forhandlinger. Forskerne…
Henley Masterclass, Leading With Humanity, Game Copenhagen, Pete Laburn

Autentisk ledelse i en VUCA verden

  • 30. juli 2016
I en global verden, der bliver stadig mere kompleks og uforudsigelig, er der behov for lederskab. Stadig flere virksomheder investerer da også i ledelse og lederudvikling, men spørgsmålet er, om de investerer korrekt? For trods gode intentioner ender mange alligevel med at havne i den ene af to gammelkendte grøfter:…
Back To Top