skip to Main Content
Jeg Havde Det Som, Når Man Går Til Eksamen. Spændt, Lidt Nervøs Og Klar På At Give Den En Skalle”
Jeg havde det som, når man går til eksamen. Spændt, lidt nervøs og klar på at give den en skalle”

Q & A: Hvordan er det at begynde på en Henley MBA? Hvilke tanker gør man sig forinden, man tager på starter workshop i UK? Hvordan forbereder man sig bedst muligt? Og hvad mon udbyttet af turen er?

Hør fem MBA’ere svare på seks skarpe spørgsmål om netop de forhold. Her er det Thilde Rex, 29 år og CEO i Team Manager i Eniro, der fortæller om sit første møde med Henley.

Hvordan forberedte du dig til turen?

Jeg lavede en masse research på, hvad en MBA egentlig talt ind- befatter. Jeg læste om Henley på nettet og talte om Henley blandt folk i mit netværk, som alle gav udtryk for det gode ry og rennomé, Henley har i omverdenen. De talte om, hvordan Henley udmærker sig ved sit fokus på den personlige udvikling og sit internationale tilsnit. Det tiltalte mig, og bl.a. derfor valgte jeg Henley.

Hvilke overvejelser gjorde du dig forud for turen? Hvilke forventninger havde du?

Jeg var faktisk ret nervøs forud for turen og for det at starte på en MBA i det hele taget. For kunne jeg mon følge med rent fagligt? Ville jeg mon kunne indpasse studier og opgaveskrivning i en i forvejen meget travl hverdag?

Og ville det – min unge alder taget i betragtning – være svært at falde til? Sådanne tanker gjorde jeg mig.

Men efter flere gode samtaler med Sven Demant, én af programvejlederne på Henley, blev mange af mine bekymringer gjort til skamme. Han og jeg talte en del sammen forud for turen, og han var god til at afklare mange af mine tvivlsspørgsmål.

Jeg fik et godt indtryk af, hvor mange ugentlige timer, man ca. skal forvente at bruge, af modulernes indhold, og af, hvordan jeg faktisk kan drage fordel af at være så relativ ung, som jeg er. For jeg  ser nok noget anderledes på tingene, end andre – lidt ældre – hvilket kan være en fordel i mange  sammenhænge.

Hvordan var det at skulle socialisere med fremmede mennesker?

Dagene op til afrejse var ret hektiske. Der var en masse praktik og logistik, der skulle gå op i en højere enhed. En masse opgaver på jobbet, der skulle afsluttes eller overdrages til andre, mens jeg var væk.

Når det var overstået, begyndte spændingen for alvor at sætte ind. Hvem var de andre mon? Havde vi mon noget til fælles? Og ville det være svært at falde til? Jeg havde det vel lidt ligesom, når man går til eksamen. Spændt og lidt nervøs, men også opsat på at gøre en god indsats og levere bedst muligt.

Heldigvis var det allerede i lufthavnen tydeligt, at det rent socialt ville gå godt. Det var slet ikke svært at falde i snak med de andre, som alle var super sympatiske og imødekommende. Det var en stor lettelse, for med tre intense studieår, der sikkert vil byde på både op og nedture, er det vigtigt med gode folk omkring sig. Det fornemmer jeg klart, jeg har.

Hvad har du ellers bidt mærke i?

Det hele virkede meget professionelt, velafprøvet og godt gennemtænkt.

Omgivelserne var helt fantastiske, folk var utrolig hjælpsomme, og der blev taget godt vare på os. Man var velinformeret og vidste hele tiden, hvad planen var. Man følte sig tryg og i gode hænder, og der var stor tillid til både programvejlederen Adam Altenburg og til alle underviserne, som i øvrigt var med til både frokost og middage.

Det var et fint signal at sen-de, for det gjorde, at man kom tættere på hinanden, og at man kunne relatere endnu mere til undervisningen og Henley Business School som helhed.

Og så var det fint med den gode vekslen mellem praktiske øvelser, tung teori, gruppearbejde og diskussioner i plenum. Dén måde at  lære på, holder én til ilden, og gør, at man aldrig keder  sig.

Workshoppen klædte mig rigtig godt på til de kommende tre år. Den afklarede en masse tvivlsspørgsmål, skabte tryghed og satte moti- verende og inspirerende tanker i gang. Den overbeviste mig om, at jeg har valgt helt rigtigt, og den gav det forkromede overblik, jeg savnede forud.

Jeg er fuld af fortrøstning og ser med glæde frem til den kommende tid.

By: jeppe.scharling

Del denne artikel på:

TwitterFacebookLinkedInEmail

Relateret artikler

IME lancerer karrieremagasin for ledere

  • 28. juli 2016
Vi lever i en verden præget af omskiftelighed, usikkerhed, kompleksitet og tvetydighed. Hvad der fungerede i går, fungerer ikke i dag. Paradokser, dilemmaer, krydspres og voldsomt stigende hastighed er blevet grundvilkår, alle må forholde sig til.   Facitlisternes tid er med andre ord forbi. Disruptive teknologier ændrer konkurrenceforhold fra den…

Con’graduation! Graduation Day – Henley Business School

  • 17. juli 2016
Stort tillykke til denne gruppe danske ledere, som til Graduation Day på Henley sep. 2015 fik overdraget det tredobbelt akkrediterede bevis for, at de har gennemført én af verdens bedste lederuddannelser. En Henley Excecutive MBA er et fagligt og personligt skridt mod nye horisonter som leder og som menneske. For nogle…

Bliv bedre klædt på som leder

  • 9. oktober 2017
CBL er en fokuseret lederuddannelse, der kombinerer teoretisk viden med et stort fokus på den personlige udvikling som leder. Målet er at styrke dig som leder – professionelt, personligt og i din rolle som leder. CBL er en praktisk orienteret lederuddannelse, der er målrettet mod at give dig de rette…
Back To Top