skip to Main Content
Magt Hæmmer Lederes Præstationer
Magt hæmmer lederes præstationer

En række nye studier på University of California Berkeley, har vist at oplevelsen og besiddelsen af magt gør to meget modsatrettede ting:

  • Individuelt fremmer det magtfulde persons præstationer, informationsbearbejdning, kreativitet og koncentrationsevner.
  • Socialt hæmmer det den magtfulde persons kreativitet, beslutningstagning og evne til at opnå en aftale i komplekse forhandlinger.

Forskerne har fundet en lang række tegn på, at denne modsætning skyldes følgende:

Når magtfulde mennesker interagerer med andre, så gør deres forventninger om magt dem sårbare over for konflikter, fejlkommunikation, hvilket underminerer deres kollektive præstationer.

Det sker naturligt nok særligt i ledergrupper, hvor alle deltagere besidder organisatorisk magt.

 

Læs mere om forsøget Powerfull People Underperform When They Work Together

På Henley styrker gensidig læring lederudviklingen

En meget uhensigtsmæssig tendens, da virksomheders ledergrupper især har brug for at udvise kreativitet og evnen til at tage beslutninger samt skabe aftaler i komplekse forhandlinger.

Denne problemstilling er også noget vi kender på Henley’s MBA uddannelse, hvor magtfulde ledere gennem 70 år er blev samlet i grupper for at lære mere om ledelse og om dem selv.

For at imødegå de negative aspekter ved magtfuldhed i grupper har vi på Henley en lang tradition for at skabe collaborative learning – hvor magten kan lægges på hylden for en stund,  og de kan udvikle sig i et mere magtfrit rum.

 

Det skrev Børsen for nyligt en længere artikel om, som du kan læse her (kræver login): Gensidig læring styrker ledere 

By: jeppe.scharling

Del denne artikel på:

TwitterFacebookLinkedInEmail

Relateret artikler

Læring på jobbet – gamification som procesværktøj

  • 9. august 2016
I HR og uddannelse er spørgsmålet ikke længere, om man skal anvende spil eller ej. Spørgsmålet er: Findes der et spil, der kan drive præcis den proces, man har brug for?Landets største virksomheder anvender i dag spil, der er designet specifikt til at drive lærings- og forandringsprocesser. Det er tydeligt,…

Dansk ledelse er unik – især kombineret med et globalt udsyn

  • 29. november 2016
Set med en amerikaners øjne er den skandinaviske, og især den danske måde at lede på helt unik. Især hvis den kombineres med en amerikansk ’can do’-attitude.Da Chris Shern første gang kom til Danmark for 32 år siden som udvekslingsstudent i seks måneder, stod det ikke skrevet, at han senere i…

Being part of a study group – or having a study buddy

  • 7. november 2016
Looking back at the beginning of the journey when I started the MBA in September 2013, it seems like yesterday, yet I have experienced and learned so much. Not only about all the technical and academic fields or the personal and leadership development areas – but also about the ability…
Back To Top