Наши партнеры
skip to Main Content
Platform Disruption – Debatten Raser
Platform Disruption – debatten raser

Clayton Christensen fra Harvard Business School har i en artikel fra Harward Business Review for nyligt argumenteret for, hvorfor han mener, at Über ikke er en disrupter.

Det har overrasket mange, da Übers voldsomme påvirkning af taxi-markedet om ikke andet føles som en disrupter.

 

Læs også artiklen What is Disruptive Innovation

Nu kritiseres Clayton Christensen for ikke at forstå sin egen teori – især fordi Christensen ikke tager hensyn til det unikke ved forretningsmodeller bygget på platforme.

 

Læs også: What is a Platform Business Model

Platforme som Über, Airb&b, Amazon, Android osv. er ofte disruptive på deres egen unikke måde, hvilket er noget vi skal holde ekstra øje med i fremtiden.

 

Læs kritikken af Clayton Christensen herWhy Clayton Christensen Is Wrong About Uber And Disruptive Innovation

Psst: Vil du med på en rejse udover det sædvanlige? En rejse, der giver perspektiv og helt nye indsigter – i dig selv som menneske og spm leder? Så læs mere nedenfor…..

By: jeppe.scharling

Del denne artikel på:

TwitterFacebookLinkedInEmail

Relateret artikler

Arla vægter sikkerheden højt

  • 24. juli 2016
Med knap 20.000 medarbejdere fordelt på mere end 30 lande, er Arla Foods blandt verdens største mejerikoncerner. Mælkegiganten omsætter årligt for milliarder af kroner og har adskillige datterselskaber under sig. Men ingen roser uden torne. Sikkerhed og crisis management er kommet på dagsordenen. ’Dansk Arla-ansat skudt i Saudi Arabien - En…

Magt hæmmer lederes præstationer

  • 30. juli 2016
En række nye studier på University of California Berkeley, har vist at oplevelsen og besiddelsen af magt gør to meget modsatrettede ting: Individuelt fremmer det magtfulde persons præstationer, informationsbearbejdning, kreativitet og koncentrationsevner. Socialt hæmmer det den magtfulde persons kreativitet, beslutningstagning og evne til at opnå en aftale i komplekse forhandlinger. Forskerne…
Back To Top