skip to Main Content

En krise kan opstå, når man mindst venter det og kan være ødelæggende for hele forretningsgrundlaget. Den kan komme fra alle sider og medierne – både de sociale og pressen – kan både være med til at starte og intensivere dem. Alle virksomheder, store som små, bør derfor tænke sikkerhed, forebyggelse og krisestyring ind i strategien, HR og i de enkelte processer.

Det kom frem, da Henley Business School for nyligt inviterede til Masterclass med titlen `Crisis Management & Corporate Reputation´. Her får du nogle af de vigtigste pointer i et videointerview med oplægsholderen David Burrill, der er tidligere øverste ansvarlig for sikkerheden i det britiske efterretningsvæsen, og som desuden har stået i spidsen for sikkerhed og reputation management i The British American Tobacco Industries.

Læs også en reportage fra Masterclassen og lad dig inspirere af Arlas sikkerhedsstrategi, der er blandt de førende virksomheder på området i DK.

De vigtigste pointer fra Masterclassen 
Medvirkende: David Burrill, Sikkerhedsrådgiver 

Danske virksomheder skal være bedre til krisestyring

Danske virksomheder er blevet yndede mål for terrorister og andre med ondt for øje. Det stiller nye krav til virksomhedernes kriseberedskab.

Læs reportagen fra Masterclassen og få inspiration til bedre krisestyring.

Arla vægter sikkerheden højt

Med knap 20.000 medarbejdere fordelt på mere end 30 lande, er Arla Foods blandt verdens største mejerikoncerner. Dertil hører en udtalt risiko for terror, svind og korruption.

Læs her, hvordan Arla håndterer sikkerheden.

Henley Masterclass – Crisis Management

By: jeppe.scharling

Del denne artikel på:

TwitterFacebookLinkedInEmail

Relateret artikler

Fodbold og forretning – et umage par eller to alen af samme stykke?

  • 24. august 2016
Fodbold anno 2015-16 er en global milliardindustri, der bare vokser og vokser. Trods finanskrise og lavkonjunkturer buldrer klubbernes økonomier af sted. Indtægter og omsætninger har aldrig været større, og fanskaren, kundegrundlaget, er loyal og synes umættelig. Alligevel præsterer mange professionelle topklubber røde tal på bundlinjen.Udgifter og indtægter hænger ikke altid…

Bliv bedre klædt på som leder

  • 9. oktober 2017
CBL er en fokuseret lederuddannelse, der kombinerer teoretisk viden med et stort fokus på den personlige udvikling som leder. Målet er at styrke dig som leder – professionelt, personligt og i din rolle som leder. CBL er en praktisk orienteret lederuddannelse, der er målrettet mod at give dig de rette…

How to recruit for potential NOT past performance

  • 6. april 2017
-    A nerdy guide that will ensure you the highest possible job performance predictability in assessment and recruitment - which unfortunately is still not high.To begin with the bad news, the highest possible validity in personal assessment, predicting job performance is 40%. This was recently presented to me at a…
Back To Top