skip to Main Content

MBA – 7 grundlæggende ting, du skal være opmærksom på

En MBA-uddannelse hjælper din karriere op på næste niveau, men det er vigtigt, du vælger rigtigt. Læs med her og find ud af; hvad en MBA koster, hvad du kan forvente i løn efterfølgende og hvorfor det er vigtigt, du vælger en MBA, der er akkrediteret.

1. Hvad er en MBA

En MBA er en videregående lederuddannelse, også kaldet en ”Master of Business Administration”. Uddannelsen blev skabt i USA af Harvard Business School for over 100 år siden. I dag er det den mest anerkendte lederuddannelse, du kan tage.

En MBA er en generalistuddannelse, der uddanner, og klæder dig på indenfor et stort spænd af områder, der bruges i erhvervslivet. F.eks. bliver du uddannet indenfor økonomi, strategi, HR, supply chain management, marketing, personlig udvikling og ledelse.

MBA hos Henley Business School

Når du tager en MBA-uddannelse, får du en internationalt anerkendt uddannelse, som giver dig egenskaber krævet for at gøre karriere indenfor erhvervslivet og ledelse. En Master i Business Administration kan dog også sagtens bruges udenfor erhvervslivet, både af ledere i den offentlige sektor og andre virksomheder, der ikke direkte beskæftiger sig med handel til daglig.

2. Pris på en MBA

En MBA uddannelse i Danmark kan koste mellem 130.000 kr. og 500.000 kr. Når du skal finde ud af, hvad prisen på uddannelse er, skal du starte med at finde ud af, hvilken type MBA-uddannelse, du skal tage.

Se mere om prisen på uddannelsen og hvordan du kan finansiere din MBA her.

3. Løn efter en MBA

I 2012 viste en undersøgelse, Henley Business School foretog, at ledere uddannet fra Henley Business School i gennemsnit havde opnået en lønstigning på 51%, 3 år efter endt uddannelse. I følge dagbladet Børsen havde lederne en gennemsnitsløn på 1.007.000 kr. om året, 3 år efter endt uddannelse. Samme lønstigning gjorde sig gældende i 2019.

4. MBA eller Executive MBA?

En Executive MBA er for dig, der ønsker at tage din lederuddannelse ved siden at dit fuldtidsarbejde og med erfarne ledere. En executive MBA-uddannelse har typisk adgangskrav om +3 års ledelseserfaring – evt. link til vores skriv om management experience

Uddannelsen har fokus på flere forskellige aspekter indenfor generel ledelse. På en Executive MBA bliver du både uddannet på det faglige samt det personlige plan. Du kan læse mere om en Henley Executive MBA her.

En Executive MBA uddannelse klæder dig som leder på, hvis du ønsker at stile efter en senior- eller topleder rolle. Det er en deltidsuddannelse, som giver dig friheden til at arbejde fuldtid samtidig med, at du studerer.

Henley Business School - the river Thames

5. Hvor lang tid tager en MBA?

En Executive MBA uddannelse, som hos Henley, tager typisk 21 eller 27 måneder inkl. afsluttende projekt. Hos Henley kan du kan starte på uddannelsen 2 gang om året – i marts og oktober.

6. Hvorfor er akkreditering vigtigt?

En MBA er desværre ikke en beskyttet titel. Det betyder, at MBA-uddannelserne kan svinge meget i kvalitet afhængig af udbyder, og det kan betyde meget for dit udbytte af uddannelsen. Det er derfor vigtigt at vælge en udbyder, som er akkrediteret. Det er nemlig din garanti for, at du får en uddannelse, du også kan bruge til noget efterfølgende. Akkrediteringen betyder, at den lever op til nogle bestemte præ-definerede kvalitetskrav. Læs mere om, hvordan kvaliteten af Henley MBA-uddannelse vurderes her.

7. Adgangskrav hos Henley

En Master in Business Administration er designet til erfarne ledere. For at blive optaget på en Executive uddannelse hos Henley Business School kræver det følgende af dig:

  • Minimum 3 års ledererfaring
  • Minimum en bacheloruddannelse eller tilsvarende erhvervserfaring
  • Adgang til data i din organisation (til brug i opgaver)
  • Bevis for engelske sprogkompetencer, hvis engelsk ikke er dit modersmål
  • Personligt interview

Hvis du ikke opfylder alle de formelle optagelseskrav, men stadig har minimum 5 års ledelseserfaring på et senior strategisk niveau, vil vi glædeligt modtage din ansøgning om dispensation.

Du kan læse mere om hvad en MBA kræver her.

Alle ansøgere skal indsende en udfyldt ansøgning, certificerede kopier af uddannelsesbeviser, et CV og 2 stk. referencebreve. Kandidater der ansøger hos Henley Business School vil blive inviteret til et personligt interview med en ansat. Her kigger vi efter en god blanding af baggrund og erfaring.

Hvorfor vælge en MBA fra Henley Business School?

Når du tager din MBA hos Henley Business School, bliver dine professionelle og personlige mål tydeliggjort gennem vejledning og rådgivning af både dine medstuderende og undervisere. Du opnår den nyeste viden og ekspertise fra erhvervslivet og får samtidig egenskaberne til at videregive denne information, så du kan påvirke de rette beslutningstagere i din organisation.

Vælger du Henley Business School, får du en verdenskendt lederuddannelse på dit CV. En MBA fra Henley Business School er anerkendt over hele verden og den er blandt 1% af business schools, som er triple akkrediteret og rangerer i toppen af rankingslister af både the Economist og Financial Times.

Når du læser på Henley Business School, får du adgang til et professionelt netværk på mere end 80.000 ledere, som betyder, du opnår adgang til et alumnenetværk af topledere på tværs af industrier, virksomheder og influenter i absolut verdensklasse.

Master of Business Administration

Du får som tidligere nævnt også en lederuddannelse fra en business school, som er blandt top 1% af verdens business schools, som er triple akkrediteret fra både Europa, UK og USA (EQUIS, AACSB og AMBA). Dette betyder, du får en lederuddannelse i verdensklasse, når du læser din Executive MBA-uddannelse på Henley Business School.

Kontakt Henley Business School

Hvis du stadig sidder tilbage med spørgsmål, er i tvivl om en MBA er for dig eller vil booke et personligt, er du mere end velkommen til at kontakte os via info@henley.dk.

Back To Top